Lessen

Overzicht van onze lessen

INSCHRIJFFORMULIER HIER DOWNLOADEN

SCHRIJF JE NU IN

Download hier het inschrijfformulier, print hem uit, vul hem in en neem het mee naar de eerst volgende les. Voorafgaande van de les kun je het inschrijfformulier inleveren bij de dansdocent.

Meld je aan

MELD JE AAN VOOR EEN GRATIS PROEFLES

IN EEN DANSSTIJL NAAR KEUZE

Meld je aan voor een vrijblijvende proefles bij MaxStudios in Arnhem, Nijmegen of Wageningen om een dansstijl van jouw keuze uit te proberen.

Wil je weten of een dansstijl wel bij je past? Neem dan deel aan een proefles! Zo kan je kennis maken met de gekozen dansstijl en de docent.

Meld je aan

Kidsdance

vanaf 4 jaar
Kidsdance

Tijdens deze lessen komen er verschillende dansstijlen aan bod, waarbij er op verschillende muziekstijlen gedanst wordt. Kinderen ontdekken hierdoor op speelse wijze hun bewegingsmogelijkheden en ontwikkelen hierdoor een goede houding en een goed ritmegevoel. Deze lessen zijn er voor kinderen vanaf 4 jaar en kinderen vanaf 6 jaar.

Contemporary Jazz

hedendaags jazz
Contemporary Jazz

Contemporary Jazz, ook wel hedendaags jazz genoemd, is een mengvorm van moderne dans en jazz dans. Iedere docent gebruikt zijn eigen stijl. Zwaartekracht, ademhaling, dynamische verschillen, het vloergebruik van de moderne dans en de swing van jazz zijn de stijlelementen waarop de dans is gebaseerd. In de dans staat groot bewegen met een lekkere flow centraal. Tijdens de opwarming krijgt elke spiergroep te maken met zowel kracht als stretch.

Modern

dansen uit de werkelijke wereld
Modern

Moderne dans ontstond in het begin van de twintigste eeuw, toen men op zoek ging naar andere bewegingsvormen dan die van het 'klassieke' ballet. Er kwamen steeds meer choreografen en dansers die af wilden van het figuurlijke (en letterlijke) strakke keurslijf van de klassieke dans. Ze wilden verhalen dansen uit de werkelijke wereld. Hierdoor ontstond er een dans met meer ruimte voor improvisatie en eigen interpretatie van de muziek.

Streetdance/Hiphop

nonchalante stijl van bewegen
Streetdance/Hiphop

Streetdance ontstond in begin jaren ‘80 in New York. Vooral in de armere buurten werd er veel op straat gedanst, wat de naam verklaart. Hiphop is een culturele beweging die vooral bekend is als muziekstijl en ontstond in de jaren ‘70 in New York. De hiphopdansstijl lijkt veel op Streetdance maar kenmerkt zich door de coole bewegingen van het lichaam, het bouncen en de losse, haast nonchalante stijl van bewegen.

Breakdance

lenigheid, kracht en conditie
Breakdance

Breakdance ontstond aan het eind van de jaren ‘70 in de achterstandswijken van New York. Deze dansstijl heeft allerlei bewegingen overgenomen uit onder andere Afrikaanse dans, Chinese vechtsport en Capoeira. De verschillende bewegingen vereisen een flinke lenigheid, kracht, conditie en doorzettingsvermogen. Wie echt wil en goed oefent krijgt de typerende bewegingen als de sixstep, snake, turtle, windmill en de backspin onder de knie.

Popping

energieke en explosieve vorm van dans
Popping

Popping is een van de orginele Streetdance funk styles die zich in de jaren '60 en '70 via Californië (VS) over de hele wereld verspreidde. Door spieren snel aan- en te ontspannen ontstaat er een jerk in het lichaam van de danser. Dit noem je ook wel een pop of hit. De jerk voer je uit op het ritme van de muziek en combineer je met verschillende bewegingen en poses zoals de robot, waving en tutting.

Bellydance

het centrum van de dans
Bellydance

Buikdans is een dansvorm afkomstig uit het Midden-Oosten en Noord-Afrika. Het is een isolatiedansvorm waarbij de lichaamsdelen veelal onafhankelijk van elkaar bewegen. De nadruk ligt op de heupen en het bekkengebied: het centrum van de dans. De Arabische en Turkse benaming betekent letterlijk vertaald: Oosterse of Oriëntaalse dans.

Showdance

betover het publiek
Showdance

Dansen zoals alleen jij dat kan. Betover het publiek met je moves en laat je gezichtsuitdrukking het verhaal vertellen wat je danst. Een coole choreografie op muziek dat knalt en tegelijkertijd ontroert. Showdance is onder andere jumpen, zweven en rollen over de vloer. Heb je zin in expressieve en explosieve dans? Dan is Showdance wat voor jou!

Fusion

mix van verschillende moves
Fusion

Er zijn weinig lessen die hier op lijken: Breakdance technieken, choreo's op future beats en Hiphop en Freestyle training in je eigen dansstijl. In deze les krijg je het allemaal. Wil je graag Breakdance moves leren zonder de hele style te leren? Check! De standaard choreo's op de Hiphop en Streetdance hits zat? Check! Originele choreografieën op originele muziek? Check! Zelf beter worden als danser door middel van training in freestyle in je eigen stijl? Check! Deze les is bedoeld voor gemotiveerde dansers die graag hard werken en een betere danser willen worden!

Salsa

Alles kan en niks moet
Salsa

Salsa is een verzamelnaam voor diverse soorten Latijns-Amerikaanse muziek en dans. Om het overzicht te kunnen behouden en ook voor outsiders enige herkenning te creëren werd de naam Salsa gedoopt als verzamelnaam. Salsa is het uitwisselen van energie, verbinden, plezier maken, ontladen en loslaten. Alles kan en niks moet. Met een lach op je gezicht vertel je samen een verhaaltje, een sprookje, een mop en ga je even helemaal uit je dak en op in de muziek.

Locking

de eerste Streetdance stijl
locking

Locking is een dansstijl uit de jaren 70. Deze stijl is de eerste Streetdance stijl en ontstond nog voor Breakdance, Popping en Hiphop. Don Campbell heeft de stijl bedacht toen hij bepaalde danspasjes wilde doen in de club maar het niet kon en vervolgens zijn eigen steps creëerde. Locking dans je op funkmuziek en bestaat uit vele poses, stops en funksteps.

Flow Yoga

een vloeiende golfbeweging
locking

Bij Flow Yoga voeren we opeenvolgende houdingen uit als een vloeiende golfbeweging met de ademhaling als begeleiding. Het is een les waarbij jij zelf de intensiteit bepaalt en 'meeflowt' op je eigen ritme. Het is een pittige les waarbij je je geest en lichaam weer kan opladen in hectische tijden.

Dancehall

versterkt alle spieren van je lichaam
Dancehall

De dansstijl is vernoemd naar Dancehall: muziek die eind jaren ’70 ontstond in Jamaica. Na een intensieve warming-up op echte Reggae en Dancehall beats, bouwen we in deze les een choreo op die alle spieren van je lichaam versterkt.

Autisme en Dans

Gewoon jezelf kunnen zijn
Autisme en Dans

Deze nieuwe, in eerste instantie, Hiphop les is er speciaal voor kinderen met een stoornis binnen het Autisme Spectrum (ASS). Binnen deze les is er ruimte voor afstemming/overleg met de deelnemers en hun ouders/verzorgers. Er is een duidelijke structuur, zodat de lessen voorspelbaar en daarmee duidelijk en veilig verlopen voor de deelnemers. Maar wat vooral belangrijk is: In deze les kunnen de deelnemers gewoon zichzelf blijven, en draait het net als als bij andere kinderen en jongeren om ontspanning, het opdoen van sociale contacten en leren dansen op te gekke muziek.

Showkids

Geen regels, de deelnemers maken deze zelf
Showkids

In een Showkids les leer je choreografieën waarin jij kunt 'shinen' Er wordt gebruik gemaakt van allerlei soorten muziek en danstechnieken. Er zijn geen regels, de deelnemers maken deze zelf! Van drama tot hoge tilfiguren. Van Urban tot Bebop Swing. Elke week leer je nieuwe danspassen aan en ga je op verkenning naar nieuwe moves om nog meer uit jezelf te halen.

Afrodance

Moves op swingende afro beats
Afrodance

In de Afrodance lessen leer je verschillende moves op swingende afro beats. Afrodance bestaat deels uit grote, krachtige bewegingen maar ook af en toe rustige vloeiende bewegingen die veel concentratie vereisen. In deze workout dans je op traditionele Afrikaanse muziek gemixt met moderne klanken.

Boys Only

Boys will be boys
Boys Only

De Boys Only les is bedoeld voor alle jongens die liever niet in een les vol meiden zitten. In de Boys Only les worden Streetdance, Breakdance, Popping, Locking en Micheal Jackson moves gecombineerd. Heb je zin om een allround Hiphop danser te worden, dan is deze les voor jou!

Bachata

De dans brengt plezier
Bachata

Bachata is een dans die rond de jaren ‘90 op de Dominicaanse Republiek is ontstaan. Vanaf die tijd heeft deze dans (en ook muziekgenre) een enorme revolutie gemaakt en is het ontzettend populair geworden. De dans bestaat uit een vierkwartsmaat en is vrijwel makkelijk op te pakken en toegankelijk voor iedereen. De dans brengt plezier, verbinding en misschien wel een vleugje romantiek. In de Batacha is er ook ruimte voor het spelen met pasjes, breaks, bodyrolls, waves, bodyisolations en dips.

Kizomba

Betekent Party!
Kizomba

De naam ‘kizomba’ komt van de nationale taal van Angola: de kimbundo. Dit betekent Party! Kizomba is afkomstig van de Semba en is momenteel de snelst groeiende koppeldans ter wereld. Je danst op de beat van de muziek en kunt spelen op de offbeat van de muziek. Met de technische elementen uit de Tango, wat voornamelijk plaats vindt vanuit bewegingen van het bovenlichaam biedt de Kizomba zowel voor beginnende als gevorderde beoefenaar een flinke uitdaging. Kizomba kenmerkt zich door een grote mate van intimiteit. Tijdens de lessen zal er veel aandacht zijn voor connectie, verbinding en leiden en volgen.

Girls Only

Denk aan Beyoncé of Shakira
Girls Only

Girls Only is een dansles die alleen bedoeld is voor de meiden! Alle tienermeiden die het leuk lijken om in deze groep te dansen, zijn van harte welkom! De lessen lijken op de gemiddelde les die je normaal krijgt, maar dan toch met wat meer girlflow erin. Denk maar aan Beyoncé of Shakira. Ben je nieuwsgierig naar de Girls Only? Dan ben je hier op het juiste adres.

Female Hiphop

Voor stoere tieners en volwassen vrouwen
Female Hiphop

Female Hiphop is echt voor de ladies die hun vrouwelijke charmes in de dans kunnen leggen. Het is een uitdagende, maar zeer fanatieke les! Bij deze dansstijl ga je werken aan techniek, uitstraling, choreografie, entertainment, samenwerking, improvisatie, kracht en lenigheid, om daarna een topprestatie te kunnen neerzetten. En dan ook nog met een sexy uitstraling! Ben jij zo iemand die dit leuk vindt? Meld je dan aan voor de Female Hiphop lessen!

Ga omhoog