Lessen

Overzicht van onze lessen

INSCHRIJFFORMULIER DOWNLOADEN

SCHRIJF JE NU IN

Download hier het inschrijfformulier, print hem uit, vul hem in en neem het mee naar de eerst volgende les. Voorafgaande van de les kun je het inschrijfformulier inleveren bij de dansdocent.

Meld je aan

MELD JE AAN VOOR EEN GRATIS PROEFLES

IN EEN DANSSTIJL NAAR KEUZE

Meld je aan voor een vrijblijvende proefles bij MaxStudios in Arnhem en/of Nijmegen om een dansstijl van jouw keuze uit te proberen.

Wil je weten of een dansstijl wel bij je past? Neem dan deel aan een proefles! Zo kan je kennis maken met de gekozen dansstijl, de groep en de docent.

Meld je aan

Peuterdans

fysiek en muzikaal ontwikkelen
peuterdans

In de Peuterdans lessen worden de kinderen de beginselen van de dans bijgebracht. Dit is een les vol dans, plezier en natuurlijk nieuwe vriendjes en vriendinnetjes! Tijdens de les kunnen de kinderen (vanaf 3 jaar) zich helemaal inleven en uitleven met als doel om de fantasie te prikkelen en ze bewust te maken van hun eigen bewegingsmogelijkheden. Een leuke manier voor peuters om zich fysiek en muzikaal te ontwikkelen.

Kidsdance

vanaf 4 en 6 jaar
Kidsdance

Tijdens deze lessen komen er verschillende dansstijlen aan bod, waarbij er op verschillende muziekstijlen gedanst wordt. Kinderen ontdekken hierdoor op speelse wijze hun bewegingsmogelijkheden en ontwikkelen hierdoor een goede houding en een goed ritmegevoel. Deze lessen zijn er voor kinderen vanaf 4 en 6 jaar.

Modern Jazz

hedendaags jazz
Modern Jazz

Modern Jazz, ook wel hedendaags jazz genoemd, is een mengvorm van moderne dans en jazz dans. Iedere docent gebruikt zijn eigen stijl. Zwaartekracht, ademhaling, dynamische verschillen, het vloergebruik van de moderne dans en de swing van jazz zijn de stijlelementen waarop de dans is gebaseerd. In de dans staat groot bewegen met een lekkere flow centraal. Tijdens de opwarming krijgt elke spiergroep te maken met zowel kracht als stretch.

Streetdance/Hiphop

nonchalante stijl van bewegen
Streetdance/Hiphop

Streetdance ontstond in begin jaren ‘80 in New York. Vooral in de armere buurten werd er veel op straat gedanst, wat de naam verklaart. Hiphop is een culturele beweging die vooral bekend is als muziekstijl en ontstond in de jaren ‘70 in New York. De hiphopdansstijl lijkt veel op Streetdance maar kenmerkt zich door de coole bewegingen van het lichaam, het bouncen en de losse, haast nonchalante stijl van bewegen.

Breakdance

lenigheid, kracht en conditie
Breakdance

Breakdance ontstond aan het eind van de jaren ‘70 in de achterstandswijken van New York. Deze dansstijl heeft allerlei bewegingen overgenomen uit onder andere Afrikaanse dans, Chinese vechtsport en Capoeira. De verschillende bewegingen vereisen een flinke lenigheid, kracht, conditie en doorzettingsvermogen. Wie echt wil en goed oefent krijgt de typerende bewegingen als de sixstep, snake, turtle, windmill en de backspin onder de knie.

Salsa

Alles kan en niks moet
Salsa

Salsa is een verzamelnaam voor diverse soorten Latijns-Amerikaanse muziek en dans. Om het overzicht te kunnen behouden en ook voor outsiders enige herkenning te creëren werd de naam Salsa gedoopt als verzamelnaam. Salsa is het uitwisselen van energie, verbinden, plezier maken, ontladen en loslaten. Alles kan en niks moet. Met een lach op je gezicht vertel je samen een verhaaltje, een sprookje, een mop en ga je even helemaal uit je dak en op in de muziek.

Dancehall

versterkt alle spieren van je lichaam
Dancehall

De dansstijl is vernoemd naar Dancehall: muziek die eind jaren ’70 ontstond in Jamaica. Na een intensieve warming-up op echte Reggae en Dancehall beats, bouwen we in deze les een choreo op die alle spieren van je lichaam versterkt.

Boys Only

Boys will be boys
Boys Only

De Boys Only les is bedoeld voor alle jongens die liever niet in een les vol meiden zitten. In de Boys Only les worden Streetdance, Breakdance, Popping, Locking en Micheal Jackson moves gecombineerd. Heb je zin om een allround Hiphop danser te worden, dan is deze les voor jou!

Afrodance

Moves op swingende afro beats
Afrodance

In de Afrodance lessen leer je verschillende moves op swingende afro beats. Afrodance bestaat deels uit grote, krachtige bewegingen maar ook af en toe rustige vloeiende bewegingen die veel concentratie vereisen. In deze workout dans je op traditionele Afrikaanse muziek gemixt met moderne klanken.

Feminine Hiphop

Voor stoere tieners en volwassen
Feminine Hiphop

Feminine Hiphop is echt voor de ladies die hun vrouwelijke charmes in de dans kunnen leggen. Het is een uitdagende, maar zeer fanatieke les! Bij deze dansstijl ga je werken aan techniek, uitstraling, choreografie, entertainment, samenwerking, improvisatie, kracht en lenigheid, om daarna een topprestatie te kunnen neerzetten. En dan ook nog met een sexy uitstraling! Ben jij zo iemand die dit leuk vindt? Meld je dan aan voor de Feminine Hiphop lessen!

Heels Class

beste les voor jouw ‘Femininity’
Heels Class

De Heels Class is de beste les voor jouw ‘Femininity’! Naast het werken aan je elegantie, zal je ook genieten van de intensiteit van de techniek, lijnen en de gevarieerde lesopbouw op de juiste muziek! De focus van deze les ligt op de warming-up, kracht, stretching, diverse loopjes op de Heels en natuurlijk de choreografie!

Hiphop for Moms

voor mama's van alle leeftijden
Hiphop for Moms

Deze les is er voor mama's van alle leeftijden. In de lessen komen verschillende Hiphop dansstijlen aan bod. Zo wordt er naast de wat stoerdere Hiphop bijvoorbeeld ook Female Hiphop gegeven. De les vindt plaats op de woensdagochtend. Dus, mama's: breng de kids naar school en kom lekker dansen!

K-Pop

ontstaan in Korea
K-Pop

K-Pop is een afkorting voor Korean popular (music) en is tevens ook een dansstijl bestaande uit een mix van verschillende dans- en muziekstijlen waaronder Hiphop en Pop. K-Pop is ontstaan door de Hiphopgroep Seo Taiji and Boys, die debuteerde op een Koreaanse talentenshow. Dit werd landelijke op TV uitgezonden en kreeg snel veel aanhang onder de Koreaanse jongeren. K-Pop is nu ook in Nederland upcoming door de invloed van social media. Lijkt het jou leuk om mee te doen aan deze toffe dansstijl?

TikTok Dance Class

leer de TikTok dansjes
TikTok Dance Class

TikTok! Wie kent dat nou niet? Bij het scrollen door jouw tijdlijn op FB & Insta zie je zoveel leuke, toffe en soms zelfs hilarische dansfilmpjes voorbij komen. Vind je deze dansjes SUPER GAAF, dan is deze dans les voor jou! Wil jij ook de nieuwste en meest bekende TikTok dansjes leren? Dan ben je bij ons aan het juiste adres.

Parents & Kids

samen dansen met je kind
Parent Kids

Parents & Kids Dance Class is nieuw bij MaxStudios! Zoek jij als ouder zijnde naar een leuke activiteit voor jou en jouw kind(eren)? Samen met je kind/kinderen dansen is nu mogelijk. De Parents & Kids Dance Class is een uur vol met dans en plezier! Dus wacht niet lang en schrijf je nu in voor een proefles zodat jullie deze nieuwe les kunnen uitproberen.

Yoga Class

klaar voor de reis van je leven?
Yoga Class

Doe mee met de Yoga Class! Een fijne les die qua intensiviteit is afgestemd op de energie van het seizoen en het moment van de dag. Soms dynamisch, soms verstillend, maar altijd met een vleugje humor. Yoga legt met een scala aan oefeningen verbinding tussen adem, lichaam en geest. Het effect van Yoga is (meer) balans en innerlijke levenskracht voor de wereld om jou heen. Een voortdurende ontdekkingsreis naar de mooiste versie van jezelf. Jouw eigen oorsprong. Met professionele aandacht voor jouw persoonlijke behoefte (of blessure). Ervaring op de Yoga mat of soepel zijn is geen vereiste voor het goed kunnen volgend van deze les. Iedereen is van harte welkom.

Shuffle Dance Class

ontstaan is in de late jaren 80
Shuffle Dance Class

De Shuffle is ontstaan is in de late jaren 80 in de underground-dancescene van Melbourne, Australië. De bewegingen hebben van oorsprong een jazzkarakter, maar door de tijd kregen ze een steeds modernere vorm waardoor de jazzinvloed minder merkbaar werd. De muziek waar de Shuffel tegenwoordig op gedanst wordt is housemuziek en hardcore house uit de jaren 90. In de vroege jaren 90 beïnvloedde ook trancemuziek de dansstijl. Niet veel later veranderde deze terug naar minimal house. Vanaf 2007 danst men de Schuffle ook op hard trance, hardstyle, hard house, psytrance, breakbeat, tribal house en retro.

Ballet Class

dé basistechniek
Ballet Class

Ballet is dé basistechniek van alle andere dansvormen. In de Ballet Class wordt er gelet op je houding, coördinatie, presentatie, muzikaliteit en techniek. Deze les begint met rustige oefeningen aan de barre en vervolgens verschillende oefeningen voor grote (en kleine) sprongen en tevens draaien in het midden van de dansstudio. Elke oefening volgt een patroon dat je helpt om je kracht, techniek en uithoudingsvermogen op te bouwen. Ballet Class is er vanaf 4 jaar, vanaf 6 jaar en vanaf 8 jaar bij MaxStudios.

Ga omhoog